zondag 16 december 2012

Nederland: visumaanvraag India, haast hogere wiskunde

om shantih

Lieve allemaal

Het is een dag of 9 voordat het kerstmis is.


Een normaal al drukke tijd, maar zeker nu. Mijn dochter en haar 2 jongens hebben mij nu wat meer nodig dan anders in het verband met haar werk in het ziekenhuis. Dan is er natuurlijk wat onrust in de groep. De één kan wel, de ander kan niet. Wat doe ik met de meditatiegroep!!! voordat ik naar India ga. Het vervangen voor de kriya avonden is geregeld. Bhajanpreet neemt de avonden over en dan moest er ook nog een avond extra vrij gepland worden voor Bhavandeep en mij om de visumpapieren te regelen.

Wat een gedoe....Voordat je alles op een rijtje heb staan van het consulaat, andere info pagina's heb uitgezocht ben je al weer een uur verder. Dan het formulier invullen,  wat een vragen ....en wat je invult mag geen fout bevatten. Dan doet de ene computer het wel en de andere download weer geen foto. Moet je alles weer overhevelen naar de andere computer. Dan zou je denken geregeld.... neen. De ene computer regelt wel het printwerk de andere weer niet. Bhavandeep die veel en hard moet werken, werd steeds moeier en ik heb hem naar huis moeten sturen rond de klok van 12.00 uur.

De volgende ochtend kijk je de papieren na en wat blijkt dat er op een site van een bureau staat dat je voor je sofinummer nl. moet zetten.  Dus kun je weer opnieuw beginnen. Er is een nummer opgeslagen waarmee je het formulier van het consulaat zou kunnen oproepen, maar dat lukt niet. Ten einde raad een nieuw formulier aangeklikt en weer alles opnieuw invullen.  In de middag was ik dan eindelijk klaar....met mijn gedeelte......Formulieren, kopieen van alles, je paspoort en wat doe je dan met dat pakketje!!!

Jaren geleden kon je dan naar het consulaat in Den Haag gaan en had je voorpret wat je in India tegen zou gaan komen, maar dat gaat niet meer op voor een toeristenvisum......dus toch maar een bureau ingeschakeld. 


Op naar het visumbureau Breda om alles na te laten kijken, ik heb het goed gedaan....pfff. Alles voor 45 euro achtergelaten en de toezegging dat ik mijn paspoort in de eerste week van januari zal binnenkrijgen.
Vanaf Breda naar Etten-Leur gereden om daar bij de apotheek een vaccinatie op te halen voor de aan te raden injecties voor India. In Zevenbergen lukte dat niet, daar kreeg ik te horen dat het serum niet meer voor half januari geleverd kon worden. Maar met wat speurwerk bij andere apotheken is het me dan wel gelukt.   27 december worden er twee injecties gezet bij de dokter

Vandaag na de meditatiegroep bleef Bhavandeep wat langer om zijn pakketje papieren in te vullen . Dezelfde strubbelingen als hierboven omschreven  kwam hij ook tegen.  Maar goed nu moet hij nog een werknemersverklaring hebben en dan zal ik voor hem naar de visumdienst Breda rijden om zijn visumbenodigdheden in te leveren.

Nog even wat vertellen over de strengheid van de Indiase authoriteiten. Een paar maanden geleden zijn er terroristische aanslagen geweest in Mumbai. Veel doden. Ook in Goa blijken de beach partys en de nieuw jaarsfeesten verboden te zijn ivm de vele mensen die bij elkaar komen. Ben benieuwd wat mijn Kashmir-vrienden op baga beach, waar ik als eerste naartoe ga op deze reis te zeggen hebben. Toch ben ik niet bang en diegene die meegaan moeten dat ook maar niet doen, want er was een yogi die vertelde dat ik 105 jaar oud zou worden. Nu heeft hij niet gezegd hoe........maar het geeft hoop, toch.   In ieder geval ik weet zeker dat ik daar naar toe moet en ik weet ook zeker dat ik die week in Varanasi en Allahabad  moet zijn
Fijne dag toegewenst uit Langeweg. Kamala

Yogastudio Laksmi, Stichting voor Gezondheid, Kennisontwikkeling en Spiritualiteit
kamala en haar ervaringen met een yogi
youtube kanaal
yogastudiolaksmi@hotmail.com
uitleg spirituele namen