zaterdag 13 juli 2013

Allahabad: 10 februari. Het riep een oorlogsgevoel bij me op


Goeiemorgen uit Allahabad 10th februari 2013, 9.00 uur

Ik zit naar de tv te kijken in het restaurant van ons hotel. Daar zie ik de beelden over de kumbh mela voorbij komen. Het is vandaag de dag van de grote parade en het Royal bath van the naga baba's.

Gisteren waren we op de Kumbh Mela. We hebben ongeveer 22 kilometer gelopen. Het was een grote golf van mensen. Ik kan nu zeggen hoe het voelt om tussen 40 en 60 miljoen mensen te lopen.

Wat er op een gegeven ogenblik bij mij omhoog kwam, was een oorlogsgevoel. Je ziet in andere landen als er oorlog is massa mensen met hun bezittingen wegvluchten uit hun dorpen. Ze zien niets, horen niets ze lopen alleen maar. Op de heenreis zag ik mensen, gezichten, kleuren, rook ik alles, zag ik alles, was net een spons die alles opzoog. Op een gegeven ogenblik toen wij een weg omhoog hadden gelopen, vroeg het neefje die met ons meeging, om ons om te draaien, wat we toen zagen…..een deinende zee van mensen………



…en ik moest verder aan Babaji denken, toen hij in 2001 zijn inauguratie kreeg als Mahamandalshwar op de Kumbh Mela. De missionleden vertelden vol trots dat al deze miljoenen mensen  speciaal voor hem waren gekomen…..Ik kon het toen niet geloven en nu weet ik het zeker, het was niet waar. Waarom het niet waar was vertel ik in het volgend blog.

lieve groeten Kamala



Yogastudio Laksmi, Stichting voor Gezondheid,Kennisontwikkeling en Spiritualiteit
Youtube

email in eigen browser zetten yogastudiolaksmi@hotmail.com 
 
 

Allahabad: 10 febrari 2013. Bhandara-Charity in Vrndavan India

lieve allemaal

Goeiemorgen uit Allahabad 10th februari 2013, 9.00 uur
Ik zit naar de tv te kijken in het restaurant van ons hotel. Daar zie ik de beelden over de kumbh mela voorbij komen. Het is vandaag de dag van de grote parade en het Royal bath van the naga baba's. Het is vandaag ook de dag dat 250 kinderen en wat members of een ashram in Vrndavan hun maaltijden voor deze dag, geschonken krijgen door Yogastudio Laksmi.



Bhandara-Charity For India


Daan means donation, or giving anything to somebody without any charge.
In Hindu religion Daan has a great importance.
It is believed that Daan is able to remove many obstacles of life.
It is also believed that whatever we give in this life it helps us in our other lives.
Whenever any bad Dashaa (time) comes in somebody’s life, often Pandit prescribe Daan.
Even at many auspicious occasions Daan is given, for example at the time of birth of a child; at the time of doing any fast, or Yagya, or special worship; on some festivals (Sankraanti, at the time of lunar or solar eclipse etc); or at the time of death; or while being in Teerth (holy) places etc.
It is imperative that all Daan should be given to Supaatra.
Supaatra means whoever is worthy to get it.
Donation to unworthy people for that particular Daan is wasting that thing, such as feeding any rich man has no purpose of donating food.

Jullie begrijpen nu wel, hoe belangrijk het voor me was om op deze zeer speciale dag eten te doneren. Deze kinderen zijn niet van de Happy Home children in Kerala, maar ze wonen en leven in Vrndavan, de plaats waar Krsna is geboren en heeft geleefd.



Op deze bijzondere dag staan we dus volop in goede energie
Doordat ze in Nederland aan ons dachten
Doordat ze in Goa aan ons dachten
Doordat ze in Kerala aan ons dachten
Doordat ze in New Delhi aan ons dachten
Doordat ze dus ook in Vrndavan aan ons dachten.

Op pelmigrage gaan is één ding, maar als je dat doet dan graag met bescherming van veel goede energie.

Lieve groeten van Kamala
 


Yogastudio Laksmi, Stichting voor Gezondheid,Kennisontwikkeling en Spiritualiteit
Youtube
email in eigen browser zetten yogastudiolaksmi@hotmail.com 

Allahabad. Weer terug van de Sangam naar het hotel en visite ontvangen

Lieve allemaal

Er is nog een video te bekijken van ons verblijf op de Sangam, wil jullie deze toch niet onthouden



We waren verzadigd van de indrukken die we hadden opgedaan en we liepen met elkaar weer terug naar het hotel. Totaal hadden wij die dag 22 kilometer gelopen.
 
Wat waren wij moe toen we weer in het hotel aankwamen. We hadden een douche genomen en lagen echt doodop in bed. Er werd aan de deur geklopt en er was iemand die zei, er is visite voor je. We waren verbaasd en tot onze grote verrassing kwam onze vriend Vijay binnenlopen. Naderhand kwam ook de gids binnen en wij zaten met zijn allen lekker op ons gemak te vertellen hoe we deze dag hadden ervaren. Foto's bekeken en gewoon lekker chai gedronken.
 
 
Conclusie van de dag: Morgen het hoogtepunt van de Kumbh Mela was voor mij (ons) niet meer nodig om daar aanwezig te zijn.
Missie was tot zijn einde gekomen, ik met mijn aarti bij de Ganges in Varanasi en Bhavandeep met zijn bad in de Ganges. We zouden de 10e rustig bij ons hotel blijven en de uitnodiging aannemen van Vijay om bij hem thuis het afscheidsdiner te gebruiken.  Wat ik toen nog niet wist dat ik de dag erna op de televisie zou komen in een live uitzending vanuit Allahabad.
 
 
Lieve groeten van mij, Kamala

Yogastudio Laksmi, Stichting voor Gezondheid,Kennisontwikkeling en Spiritualiteit
email in eigen browser zetten yogastudiolaksmi@hotmail.com 

Allahabad. Blijf de attitude van deze man geweldig vinden

Deze man was erg nieuwsgierig waar de andere mannen zittend in de tent en ik over aan het praten waren.....

Allahabad: Bij een Guru kreeg ik de kracht om alleen verder te lopen

Lieve allemaal, Vandaag zou de dag worden, dat ik definitief de deuropening waar ik de laatste jaren in stond uit kon lopen.
In 2009 hoorde ik een mannenstem helderhorendheid) zeggen. Je bent nu zover dat je hem los kan laten.  Dit sloeg op Babaji. Babaji wilde mij de dag daarna spreken om over de initiatie te gaan praten die nu echt door zou gaan. Maar toen ik bij hem was, gebeurde er iets in de hal waardoor ik aangaf aan Babaji, doe het maar niet, ik ga je alleen maar pijn doen. Ik kan niets met het circus wat om je heen hangt. 
 
Deze Guru in de tent gaf mij de zet om echt tot de essentie van het loslaten te komen, maar dat gaf wel even pijnmoment in mijn gevoel.
                                                                                                                                                                          
Op de brug van de Sangam toen ik Bhavandeep adviseerde om Zijn bad in de Ganges te nemen, kon ik de beslissing om geen bad te nemen voor 100% overzien. De bedoeling is om in de Ganges al je zonden weg te wassen en een nieuwe start te maken.
 
Als ik dat bad had genomen zouden buiten de "normale foutjes" die iedereen maakt, dus ook ik, mijn leven welke ik geleid had een leugen en/of mislukking zijn geweest. Zou de leiding die ik al 30 jaar had ondervonden van Mijn Meesters een onwaarheid zijn geweest.
 
 Elke stap in mijn leven onder leiding van Mijn Meesters heb ik met 100% eerlijkheid vanuit mijn hart genomen. Het is goed. Ik hou van Babaji, zal Hem altijd in gedachten houden, Wij zullen communiceren zonder elkaar te zien (wat ik natuurlijk soms jammer vind), precies zoals Hij mij geadviseerd heeft.

Voor Bhavandeep was het goed om het bad te nemen, hij had echt een paar zaken die weggenomen moesten worden. Voor mij was het een soort diploma-uitreiking toen ik Hem in de Ganges zijn bad zag nemen. Op 4 februari 1998 in de Dargah bij Inayath Khan in Delhi, hoorde ik ineens de stem (dezelfde als hierboven omschreven) het is tijd om eigen leerlingen te krijgen (helderhorendheid).
 
Voor Bhavandeep was het nemen van het bad in de Ganges, zijn diploma voor al het werk wat hij had verricht de laatste jaren. Hij is hiermee klaargemaakt voor de volgende fase in Zijn leven. Het in praktijk brengen van Zijn lessen.

Voordat ik bij de Guru werd toegelaten kwam ik in het voorportaal van de Meester in aanraking met Zijn leerlingen. Hier een paar foto's

 
Met lieve groeten van mij, Kamala
 
email in eigen browser zetten yogastudiolaksmi@hotmail.com 

vrijdag 12 juli 2013

Allahabad: 9 febr. 2013 Do you know where camp 7 is??? It's from the Juna Akhara

lieve allemaal
 
Toen wij eindelijk aangekomen waren op de Kumbh Mela, was de volgende vraag die beantwoord moest worden, waar is camp 7 van de Juna Akhara. Ram Das Giri en zijn olifant zouden op camp 7 staan.



En ook was de vraag aanwezig of Soham Baba, Mahamandalashwar van de Juna Akhara aanwezig op het kamp was.
 
 
 
Met een foto in mijn hand ben ik maar op zoektocht gegaan. We zijn verschillende kampen ingelopen, gevraagd aan verschillende mensen, aan Sikh mensen, aan Yogi's, maar niemand wist eigenlijk waar ik moest zijn. Dit is o.a. de foto die ik liet zien aan die personen
 
 
Hier wat foto's met mensen aan wie ik de vraag stelde
 
 
 
 
We kwamen na een tijdje nog bij 1 tent aan waar wat yogi's zaten. Hun Guru zat binnenin de tent. En wat ik toen niet wist, maar nu natuurlijk wel, dat daar het antwoord kwam dat mijn Yogareis voorbij was. Dat de cirkel na 30 jaar afgerond was. Er kwam nog een laatste stukje afsluiting en dat had te maken met Bhavandeep, één van de mensen uit de yogastudio Maar daar vertel ik in een later stukje nog wel over.
 
 lieve groeten.  Kamala
 

Allahabad: video over onze trip naar de Sangam met Sumit Kumar

 Lieve allemaal,

Ik had jullie al eerder verteld dat ik een beetje blokkeer om mijn blog af te maken. Het is ook zo gekoppeld aan diepe gevoelens die de reis bij ons losmaakte. Ook de ervaringen met S.B., de yogi, "mijn" Babaji die zo lang en diep een rol speelde in mijn leven. Vergeef me maar een beetje dat ik deze energie niet helemaal weg kan stoppen.

Ik had jullie al eerder verteld dat ik een beetje blokkeer om mijn blog af te maken. Het is ook zo gekoppeld aan diepe gevoelens die de reis bij ons losmaakte. Ook de ervaringen met S.B., de yogi die zo lang en diep een rol speelde in mijn leven. Vergeef me maar een beetje dat ik deze energie niet helemaal weg kan stoppen.


Ik heb wat video's gemaakt van onze tocht vanuit ons hotel naar de Sangam. Het lopen, wat we zagen, de riksja die we konden gebruiken, de vele kilometers die we nog moesten lopen. Het zoeken naar kamp 7, het kamp waar we S.B. zouden kunnen treffen. Zoveel indrukken te verwerken.
Dus hierbij de 2 video's. De eerste video over het traject hotel/sangam. Dan de 2e een video maar dan met foto's waar ook enkele foto's staan van yogi's die we hebben ontmoet. 

Veel kijkplezier toegewenst.  
Lieve groeten uit Langeweg, Kamala


Yogastudio Laksmi, Stichting voor Gezondheid, Kennisontwikkeling en Spiritualiteit te Langeweg
facebook
youtube
telefoon 0031 168 326115
website: www.laksmi.nl
email in eigen browser: yogastudiolaksmi@hotmail.com
blog: Kamala en haar ervaringen met een yogi