zaterdag 9 maart 2013

Kerala kerkbezoek en riksja rijden op het strand. 2013

lieve allemaal

Soms was het gewoon fijn om een wandeling naar het strand te maken.


Het is even een wandeling, van het resort naar het strand is niet zo'n probleem maar weer terug naar boven. Hier heb ik twee videos over gemaakt. Eén laat het de wandeling en het strand zien alsook het restaurant bij Manaltheeram en de andere toen wij niet meer de moed hadden om alle trappen omhoog te gaan naar ons huis op het resort.
                                          wandeling over het resort naar het strand van somatheeram naar manaltheeram

Van ons onderkomen tot aan het strand kom je langs een kerk waar veel plaatselijke bevolking komt bidden. Bhavandeep nam de tijd en de gelegenheid om dit ook te doen. Na de wandeling op het strand moesten we op tijd terug zijn voor onze behandeling. De wandeling is behoorlijk zwaar met al die treden dus wij dachten handig te zijn om een riksjaw te nemen. Niet dus. Op de video staan dus beelden van de kerk en van de riksja rit.


Er is niet zoveel over te vertellen, gewoon maar kijken dus.
lieve groeten vanuit Langeweg, Kamala

Yogastudio laksmi, Stichting voor Gezondheid, Kennisontwikkeling en Spiritualiteit
facebook
youtube
blog: Kamala en haar ervaringen met een yogi
yogastudiolaksmi@hotmail.com

zondag 3 maart 2013

Kerala, hoe een vastgelopen auto los te krijgen!!

Hier een stukje over zomaar een gewone dag in Palmshore.

Palmshorehotel is van hetzelfde ayurvedisch healthconcern, maar ligt ongeveer 20 kilometer af van het  ayurvedisch beachresort.

Wat zo leuk aan palmshore is, is het feit dat er een kleine boulevard is. Je kunt er leuk winkelen, lekker coldcoffee drinken en fantastisch lunchen ook in het ayurvedisch hotel. Bhavandeep en onze gast Danielle uit Zwitserland hebben daar in een winkeltje bij de boulevard hun kleren laten maken.

Ook hebben wij toen wij cold coffee aan het drinken op een terras , David en Pamala ontmoet, de oprichters van Wheel of Hope oftewel Happy Home children from disabled family's.



Op deze dag welke heerlijk relaxed was, het weer...34 graden.... fantastisch en daar maken we dan weer van alles mee. Een auto met een lekke band die van een behoorlijk hoge weg afkomt en daar vast komt te zitten . Wordt opgelost op een Indiase manier.  Verder zaten wij midden in de heisa van een filmopname met een gelikte filmster. De ploeg kwam iets later allemaal op het terras zitten waar wij ook waren.
Hierbij een video met leuke opname van deze dag.

lieve groeten, Kamala

Yogastudio Laksmi, Stichting voor Gezondheid, Kennisontwikkeling en Spiritualiteit
blog Kamala en haar ervaringen met een yogi
you tube
facebook
uitleg spirituele namen
yogastudiolaksmi@hotmail.com

Kerala, ayurveda en yogaklas

hoi patriesje
 
Ben erg geschrokken van het bericht over je vader. (zie blog slecht bericht uit nederland) Doet me echt wat. Wat moet dat een inpact gaan geven voor hun beiden. Krijg er een heel verdrietig gevoel bij.
Het begin van het einde is dus ook voor hem begonnen. Nu moeten we afwachten hoe hij met dit soort moeilijke obstakels omgaat.
Dit bericht zal me niet echt beinvloeden wat mijn vakantie betreft.
 
Heb vandaag mijn 2e behandeling gehad. Werkelijk het is het einde. Gisteren was mijn buik nog helemaal opgezet en leek het wel of ik in verwachting was. Het te veel is weg en voel me behalve aan de rechterkant van mijn buik goed.

Het vliegveld. Bhavandeep en ik hebben elkaar getroffen op een Indiase manier. Maar dit zijn verhalen die moet je in het echt vertellen. Bhavandeep is heel handzaam, maar is een kapha type. Zwaar, log, aards en stabiel en praten doet hij soms uren en uren niet.

 Wij zijn wat meer Pitha mensen, snel, gevat en kunnen en mogen soms gewoon lekker babbelen en het over bla bla bla dingen hebben.

                                         hier een video met uitleg over de dosha's.
 
Wat ik wat minder vind is dat mensen denken dat Bhavandeep en ik getrouwd zijn en daardoor krijg ik wat minder contact met anderen, ze houden afstand, dat is o.a.  de reden dat ik hem er alleen op uit stuur. Gewoon om zelf ook wat ruimte te krijgen. De andere kant is dat hij nu ook zijn eigen ervaringen krijgt en dat moet ook. Maar als er dan contact is met anderen, krijg je het zelfde effect als in Goa, daar moest ik steeds uitleggen dat ik een family-friend was en geen maitresse of bijzit en hier moet ik steeds uitleggen dat hij een student van me is en absoluut geen man, partner of vriend.
 
Bhavandeep is vandaag op een yogales voor beginners geweest, maar heb wel hem  geadviseerd morgen niet naar de meditatieklas te gaan. Dit zou onze groepsenergie teveel verstoren.

Voor de rest is het echt voor hem in de ene verbazing vallen na de andere. De behandelingen vindt hij fantastisch. Jammer dat hij teveel in slaap valt of wegzakt, dit komt door het klimaat, het teveel willen eten en nog teveel tegen zijn kapha type ingaat. Hij zou meer zijn pitha kwaliteiten moeten uitbuiten.

Het leuke gegiebel wat wij kunnen hebben mis ik soms wel. Wij zijn zo'n stuk sneller in doen, laten en denken. Het eten is goed, maar ik mis mijn bruine boterhammen met kaas....... en het eten van Aslam, dat overtrof toch wel heel veel, wat kunnen die mensen goed koken.
De computer is erg traag en ik voel dat ik naar boven moet, je weet wel de wc.  
 
Hoi mams,
Ja, dat wat wij hebben is niet te overtreffen. 40 jaar op elkaar in gespeeld zijn is niet te overtreffen of zelfs te evenaren.
En is een toyboy niet leuk om te hebben? Grapje.
Vrijdag gaan we naar pa en mia toe. Mia is zaterdag jarig. Dan zal ik zien en horen hoe met pa gaat.
Straks naar de yoga toe.