vrijdag 1 maart 2013

Kerala, gezondheidtest en vetpercentage

Hey mams,

Wat lekker dat je nu kan genieten. Laat ze je maar een flinke dosis energie geven, zodat je er weer even tegenaan kan.
Moesten Bhavandeep en jij lang op elkaar wachten van de week op het vliegveld? En wat zal het anders zijn dat je weer kan kletsen in het Nederlands.
Is de reis hem een beetje meegevallen?
Hier gaat alles zijn gangetje. Tim doet zijn best om lief te doen.
Ik ben nu 2 keer naar de sportschool geweest. En wonder boven wonder viel het niet tegen. Krijg goede begeleiding. Ze kijken de eerste paar keer echt met je mee, maken een plan waar je mee aan de slag kan.

Mijn gezondheidstest viel ook niet tegen. Mijn uithoudingsvermogen/conditie kreeg een 7. Dus een ruim voldoende. Vetpercentage viel binnen het gezonde, maar wel tegen de bovengrens aan. Mag klein beetje vet af. Maar belangrijkste is dat ik ga voor het fitte gevoel, en een goede conditie.
 
Pa had trouwens wel heel vervelend nieuws. Hij heeft woensdag een ooginfarct gehad, waardoor hij nu blijvend blind is aan zijn rechteroog.
Is gelijk doorgestuurd naar de oogarts die hem vertelde dat het dus blijvend is. Beschadiging te groot. Ook moet hij helemaal door de molen van neuroloog, internist, cardioloog. Ze willen weten waar het bloedpropje vandaan komt.
Pa moet natuurlijk van de schrik bekomen, en het het plekje gaan geven. Ook levert het een hoop vragen op. Kan hij ooit nog autorijden, badmintonnen, skieen?
Heel vervelend allemaal.
Nu heb ik dus niet 1 ouder die aan de sukkel is, maar 2. Kan straks wel een prive afdeling inrichting hier in huis. 

De jongens zitten vanaf dinsdag in hun nieuwe school. We hebben het woensdag van binnen mogen zien. Erg mooi allemaal. Digiboard is bij de kinderen favoriet. De jongens komen nog steeds thuis met hoge punten.
Tim heeft zijn werkstuk over zeedieren vandaag al ingeleverd. Inlever datum is 19 febr. Het ziet er netjes uit moet ik zeggen. Afwachten wat de juf ervan vindt.


Hier is het niet lekker warm, maar nog erg koud. Van de week een iglo met de jongens gemaakt. Ze passen er allebei in kleermakerszit in.

Hans houdt je huisje goed in de gaten. Tuinpad sneeuwvrij, kacheltje aan voor de yoga.
De andere Hans heb ik via jouw mailadres een uitnodiging gestuurd om zijn mala op te halen. Maar dat heb je misschien al gezien. Hij is nog niet geweest. Misschien vanavond. Bhajanpreet doet het goed hoor tijdens het lesgeven.
Geniet van alle behandelingen, lekker eten etc....
Dikke kus van mij en de groetjes aan Bhavandeep
 

Kerala..Gesprek met mijn dochter in Nederland


hallo lieve schat

 

 




Patricia, mijn dochter. (foto genomen in Istanbul)

 
Hier een berichtje uit Kovalum. Het ayurvedisch resort.
Vandaag ben ik Bhavandeep wat aan het loslaten. Het is goed als hij zijn eigen belevingen gaat krijgen buiten mij om. Vanmiddag om vier uur krijgen wij onze

tweede behandeling en daar treffen wij elkaar weer. Het is ook heerlijk om weer even alleen te zijn.  
Ben nog niet helemaal los van alle indrukken uit  Baga beach Goa.   Daar is iedere Westerse vrouw   een kans, om sex mee te hebben of er een relatie mee aan te gaan. Nu begrijp ik een klein beetje hoe die meisjes in de rode buurt en/of Thailand zich moeten voelen.
Als mensen in Goa vroegen bij wie ik verbleef en hun vertelde  dat ik een familyfriend was van Aslams familie, dan gelijk was ik in hun ogen de maitresse van hem. En dat gaf mij een een raar gevoel. (Want zoals ik al eerder schreef, ben eerder een pelgrimsganger dan een toerist.zie blog jan.13 )  Veel andere levels kennen ze niet. De meeste Indiase mannen die in Goa verblijven hebben daar hun eigen Goa-project gemaakt. Wat inhoud vrouw thuis en in Goa verblijven voor hun Westerse vrouwen. Soms hebben ze zelfs meer dan 1 vriendin.  
Kijk als deze vrouwen en mannen voor deze invulling van hun leven kiezen, wie ben ik dan om er op tegen te zijn. Voor mezelf kan ik er niets mee. Ik heb teveel kapot zien gaan in Nederland door deze levensstijl. Ik heb mijn leven anders ingericht op een manier welke ik prettig vind. Een levensstijl zonder dubbele bodems.

Hier in Kerala is het anders. Je voelde gelijk al een andere atmosfeer bij de landing van het vliegtuig. Hier in het Ayurvedisch resort, wat wel een Indiase outlook heeft, is erg gericht op de Westerse mens. India wordt op elke manier vermeden. Alles wordt er aan gedaan om de toerist in de watten te leggen.    
Hier wordt er ook wel naar me gekeken als ik met Bhavandeep loop en ik krijg hier de vragen is dit  Uw man.....en dat geeft ook weer een rare reactie in mezelf.
Deze student is 24 jaar jonger dan ik, kan mijn zoon zijn en als "man" niet mijn type. De kwaliteiten die hem zo mooi maken worden door deze vragen ondermijnd en wij worden hier behoorlijk geconfronteerd met de 3 basisregels in iemands leven.
Er zijn 3 grote energieen die alles omvatten.

1. Macht,
2. Sexualiteit en
3 Geld.

Als je mensen leert lezen als een boek, begin dan met hun uitspraken en/of gedrag te plaatsen in deze 3 vormen  van

Macht,
Sexualiteit en
Geld.
Veel zaken worden gelijk duidelijker.


Mijn lichaam is wat minder vermoeid.  Heb een prachtige kamer, goed bed, heb lekker geslapen en al een behandeling achter de rug. Moet stoppen..... Doeiii Dikke knuffel van je mams

Stichting voor Gezondheid, Kennisontwikkeling en Spiritualiteit, yogastudio laksmi
Uitleg spirituele namen
                 blog: Kamala en haar ervaring met een yogi 
youtube              facebook                email: yogastudiolaksmi@hotmail.com

donderdag 28 februari 2013

Kerala in het teken van ayurveda en gezondheid

om shantih

hallo lieve allemaal (
aan alle leden van de yogastudio)

Eindelijk een berichtje uit India voor jullie. Na Goa ben ik gisteren geland in Mumbay. Daar hebben Bhavandeep en ik na allerlei avontuurtjes elkaar gevonden.

vliegveld Mumbai

Toen ons gezamenlijke vliegtuig landde in Kerala voelde wij al de rust en de schoonheid. Vandaag bij de dokters op consult geweest. Mijn lichaam was en is nog steeds een beetje een ramp. Waarschijnlijk is een van mijn nieren aan het donderjagen....

maar goed na de behandeling naar ons prachtige onderkomen gegaan, lekker wat ontspannen gezeten.

Heb Bhavandeep vandaag vergezeld naar een Ayurvedische les, welke een van de artsen als ondersteuning gaf voor die personen die nog niet zoveel van Ayurveda af wisten. Daarna weer naar ons gezamenlijke balkon. Nu ik dit zit te schrijven, kan ik toch niet anders zeggen dan wouw, wouw, wouw......




De behandeling  genoemd Dhanyamia was fantastisch. Ze gieten met twee therapeuten warm kruidenwater over je meridianen in een speciaal ritme gedurende 45 minuten.


een video over deze Dhanyamia Dhara

Er is zoveel te vertellen, maar voor nu moet ik naar mijn kamer, omdat ik nog steeds in de groene massagejas zit.




                                                                                  Spaar allemaal en spaar gelijk (grapje) voor mij dan gaan wij samen of met elkaar naar deze plek. Ik wou dat dit echt waar kon zijn, ik gun het jullie zo. 

 
Een video opname tijdens ons diner. Ditmaal waren het traditionele dansers

Dikke knuffel van mij en tot schrijvens. O ja, vanavond na het douchen bij de ruisende zee en prachtige muziek heerlijk dineren.


 
 
 
 
 
Kamala