zondag 10 februari 2013

Kerala: laatste consult bij de dokters in Kerala

Nog 2 behandelingen te gaan en dan is het hier afgelopen en gaan we een vliegtocht van 6 uur maken naar New Delhi. De behandelingen zijn geweldig, maar na 5 dagen was mijn conditie alweer goed opgeknapt.

Al dat gefrunnik aan je lichaam, al die olie, melk, maskers, noem maar op, het is ook weer genoeg geweest. 


Bhavandeep blijft er van genieten. Jammer is dat hij nog niet echt inziet dat hij een kapha type is…….Hij blijft teveel eten, te zoet, hij blijft teveel slapen en eigenlijk zou hij meer heet voedsel moeten eten. In plaats van in bed blijven in de ochtend een strandwandeling maken.   Maar ach het is niet anders. 
Vandaag zal het eindgesprek met de dokters plaatsvinden. Zullen ze medicatie voorschrijven. Ik begreep gisteren al dat ze me cholesterol verlagende kruiden willen geven, maar dat zal ik niet aannemen. Weet dat het belangrijk is, maar een mens moet ook de kans krijgen om gewoon eens dood te gaan. Want je kunt je voor alles verzekeren, maar in de praktijk wordt er nooit of weinig uitgekeerd. Alle reisadviezen die artsen of de afgevaardigden geven moeten je beschermen tegen allerlei kwalen, maar ze vergeten wel te vertellen dat je niet onder een kokosboom moet gaan lopen, want als er een kokosnoot op je bol valt, vertel je het niet na, ondanks alle voorzorgsmaatregelen.
Drie jaar geleden is Elvira met ons op reis geweest. Een zeer eigenwijze, niet aardige dame, (sorry, maar het is echt zo).   Allerlei pilletjes, niet goed eten, bij hoge bloeddruk in de zon gaan liggen, flauwvallen etc.  Toch vond zij dat ze goed bezig was. 6 maanden na een 28-daagse reis India had ze een andere lange reis geboekt. Ze is gegaan. De bus waarin zij zat kreeg een aanrijding. Einde verhaal Elvira. Dus alle pillen, voorzorgsmaatregelen zijn beperkt.
Al met al, de dokters hebben 2 dingen voor het oog. Mijn gezondheid en de verkoop van hun medicijnen?????  Toch.
Maar goed. Even iets anders. Wij hebben 2 fantastische dagen achter de rug. Wij zijn naar Palm Shore geweest.        15minuten rijden hiervandaan. Ook een dependance van deze organisatie. De service bestaat uit het feit, dat je gratis vervoer krijgt en daar dezelfde voorwaarden zijn als hier. Dus kan men daar gewoon mee lunchen, zonder extra kosten. Dit soort zaken zijn zo goed geregeld.