maandag 15 juli 2013

Allahabad: De grote parade van de Yogi's en de Baba's

Lieve allemaal 

Goeiemorgen uit Allahabad 10th februari 2013, 9.00 uur

tv reportage allahabad 10 febr. 2013

Ik zit nog steeds naar de tv te kijken in het restaurant van ons hotel. Daar zag ik de beelden over de kumbh mela voorbij komen. Het is vandaag de dag van de grote parade en het Royal bath van the naga baba's.
 
 
 
Mensen komen voor hun eigen Guru, zijn volgelingen van bepaalde baba’s.

                                                                                                                                                Er zijn grote en kleine kampen, grote en kleine groeperingen.
De yogakampen, waarbij Nityananda  en Ravi Chankar bijvoorbeeld leiding hebben trekken enorme hoeveelheden mensen naar zich toe. 
Er zijn ook massa’s mensen die in de kampen komen werken als schoonmakers, koks, De grote kampen hebben enorme velden toegewezen gekregen en hebben die volgebouwd met tenten en gastenverblijven. Als je hoog genoeg in de hiërarchie staat  hebben soms ook hun eigen stuk strand aan de Ganges.  

We zitten nu naar Chankaracharya te kijken die op de praalwagen rondgereden wordt. Er was een grote rel om hem heen, de rel was al weken aan de gang. Hij weigerde te komen. De reden hij kreeg niet de beste plaats op de kumba mela.

Zijn ego was groter dan het bad wat zoals verteld werd alle zonden wegneemt. Dus misschien is hij nu wel zijn dip aan het nemen, en zijn al deze ego dingen weer van zijn canto afgeschreven.

Nu zijn dit de verhalen die ik te horen kreeg in het restaurant, maar het kan ook zijn dat het misschien met de Kumbh mela 2015 te maken heeft.

In ieder geval genoeg te vertellen en te ervaren.

lieve groeten, Kamala

Yogastudio Laksmi, Stichting voor Gezondheid,Kennisontwikkeling en Spiritualiteit
Youtube

Facebook


email in eigen browser zetten yogastudiolaksmi@hotmail.com