zaterdag 18 mei 2013

Allahabad: De Ganges is een groot raadsel voor wetenschappers

Lieve allemaal,

Hier een stukje over de vervuiling van de rivier de Ganges en waarom de wetenschappers er geen raad mee weten:

Yesudian schreef hierover: deze rivier wordt elk jaar daar vele duizenden mensen bezocht en met de Kumbh Mela door vele miljoenen mensen. Het water van de Ganges heeft een merkwaardige eigenschap en dat is het feit dat de Ganges zichzelf reinigt. Deze reiniging van de Ganges daar breken de wetenschappers hun hoofd over.




Als je met eigen ogen kunt vaststellen zie je hoe die duizenden mensen zich er hun rituele bad innemen, terwijl anderen hun kleren en kookgerei erin wassen, dat er honden, koeien en buffels in het water zijn. Er lijken in kunnen drijven, kleine kinderen die overleden zijn met stenen verzwaard op de bodem van de Ganges liggen. Het gevolg is dat het water helemaal bruin kan worden en de pelgrims met een laag slijm kunnen worden omspoeld.

Nu komt het wonderlijke: Neem je echter een glas van dit bruine en bijna ondoorzichtige geworden water uit de rivier, dan zie je tot je grote verbijstering al snel hoe de smerige kleur verdwijnt en de vloeistof in het glas weer volkomen helder wordt.

Zoals al eerder gezegd, de wetenschap heeft hiervoor geen enkele verklaring.  Ik laat het graag aan jullie over wat jullie hierover vinden.


Met vriendelijke groeten, Kamala