zaterdag 18 mei 2013

Allahabad: Paramahansa Ramakrishna an de genezende werking van de Ganges

Lieve allemaal

Er is een overlevering van Ramakrishna, dat was een groot Yogi die leefde aan de Ganges dichtbij Calcutta. Hij heeft geleefd van van  18 februari 183616 augustus 1886),  Elke dag werd deze Ramakrishna bezocht door pelgrims die vol overgave en verering de voeten van de Meester aanraakten. Dit is verteld door Yesurian.
 
De onreine uitstraling van de mensen die Hem aanraakten, deed Ramakrishna geen goed, want aan het eind van de dag had Hij altijd een akelig brandend gevoel over Zijn hele lichaam. De onvolkomenheden van de mensen waren op Hem overgegaan. Als de avond viel, ging Hij via het tempelterrein naar beneden waar de Ganges stroomde. Nadat Hij een tijdje in de rivier had gezeten, verdwenen Zijn pijnen geheel. Zo waste het water van de Ganges de aan hem vastzittende pijnen geheel weg.

Het water van de Ganges staat bekend om zijn genezende eigenschappen. Het valt niet te loochenen dat de stad Varanasi een enorme spirituele uitstraling bezit. Het is als zoals Yesudian zegt een magneet die je naar je innerlijke centrum brengt. Is het dan een wonder dat miljoenen pelgrims uit heel India en de rest van de wereld naar deze heilige stad komen om een bad in de Ganges te nemen.
Met lieve groeten, Kamala